UEFA îi dă dreptate lui Sebastian Colţescu: Nu consideră rasistă atitudinea arbitrului român

0
34

UEFA nu consideră rasistă atitudinea arbitrului român, Sebastian Colţescu, anunţă publicaţia spaniolă sport.es, citând un document nepublicat încă oficial de Comisia de Etică şi Disciplină a UEFA.

Forul european nu consideră jignitoare utilizarea expresiei „negru”, spun cei de la sport.es.

Arbitrul Sebastian Colţescu şi asistentul Octavian Şovre au fost acuzaţi că, cu ocazia meciului din Champions League, dintre PSG şi Istanbul Basaksehir, din 8 decembrie 2020, ar fi folosit expresia „cel negru” sau „ăla negru” cu tentă rasistă, în încercarea de a indica şi identifica pe unul din jucătorii echipei turce.

Conversaţia a fost auzită de Pierre Webó, antrenorul secund al echipei turce, care a reacţionat şi a provocat o reacţie în lanţ a jucătorilor, care a dus la retragerea ambelor echipe de pe teren şi amânarea meciului pentru a doua zi, cu altă brigadă.

Potrivit ziarului Sport, procedura de a analiză a incidentului de către UEFA s-a încheiat cu concluzia că atitudinea arbitrului român nu poate fi considerată rasistă.

„Utilizarea acestui cuvânt a fost făcută cu intenţia de a-l ajuta pe arbitrul principal să identifice jucătorul echipei turce. Dar cuvântul nu a fost folosit cu sens negativ. UEFA consideră că Sebastian Colţescu a avut o conduită necorespunzătoare pe care arbitrul român ar fi putut să o evite”, spun cei de la sport.es, că s-ar menţiona în decizia UEFA.

Arbitrul Sebastian Colţescu şi asistentul Octavian Şovre ar putea fi sancţionaţi pentru conduită necorespunzătoare, cu suspendare pentru un anumit număr de meciuri sau pentru o perioadă de timp determinată.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here