UMB a ajuns la 42 % pe santierul lotului 3 al Drumului Expres Craiova-Pitesti. Tronsonul Slatina-Colonesti (31 km.) ar putea fi deschis inainte de termen

0
197

Lotul 3 al Drumului Expres Craiova -Pitesti a ajuns la un stadiu fizic de executie de 42 % a transmis, duminica seful Companiei de Drumuri, Cristian Pistol. Mobilizarea constructorului UMB este foarte buna cu peste 900 de drumari si 250 de utilaje iar deschiderea circulatiei pe tronsonul dintre Slatina si Colonesti ( 31 km.) ar putea fi permisa spre sfarsitul anului viitor, inainte de termenul din contract, ianuarie 2024.

Contractul pentru lotul 3 a fost semnat in toamna anului 2020 pentru 670 milioane lei, 12 luni proiectare si 24 executie, iar garantia este de 10 ani. ,,Lucrarile pe santierul tronsonului 3 al DX 12 (Craiova – Pitesti) au ajuns la stadiul fizic de 42% ! In teren sunt mobilizate 250 de utilaje si 905 muncitori care executa lucrari la terasamente, montare armatura, cofrare si turnare beton la poduri.

Termenul contractual pentru finalizarea lucrarilor de constructie a celor 31,75 km ai acestui tronson este luna ianuarie 2024. Constructorul roman (Spedition UMB) a primit ordinul de incepere in primavara acestui an (martie 2022).

Evolutia in santier a lucrarilor demonstreaza cat se poate de clar ca seriozitatea aduce rezultate! Este acelasi constructor care a lucrat pe Tronsonul 2 al DX Craiova-Pitesti (39 km), pe care acum se circula si care asigura ocolirea localitatilor Slatina si Bals.” a transmis seful CNAIR.

Pentru lotul 4, Colonesti-Pitesti (31 km.) UMB a primit Autorizatia de Construire pe 10 august si are termen de executie de 24 de luni. In schimb, primul lot al Drumului Expres Craiova-Pitesti (Tirrena Scavi) este blocat la 52 %.

Sursa CNAIR

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here