Un angajat de la o firma din domeniul energiei, prins în flagrant primind 10.000 de lei mită

0
120

Un angajat de la o firma din domeniul distribuţiei de energie electrică este cercetat pentru luare de mită după ce a fost prins în flagrant în timp ce primea 10.000 de lei de o persoană pentru a declara defect un contor, cu scopul ca aceasta să nu plătească, în urma unei recalculări, o sumă de şase ori mai mare decât mita.

Flagrantul organizat luni de ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Direcţia Anticorupţie pentru Municipiul Bucureşti şi Judeţul Ilfov, a fost realizat după ce anchetatorii au primit un denunţ chiar de la persoana căreia salariatul firmei care distribuia energie i-a cerut 10.000 de lei.

“În fapt, suma de bani oferită cu titlu de mită a fost primită de angajatul în cauză pentru a întocmi un act contrar atribuţiilor de serviciu, în sensul declarării unui contor electric ca fiind defect pentru a nu i se face o recalculare martorului denunţător în valoare de 60.000 lei”, se arată într-un comunicat dat publicităţii de Direcţia Generală Anticorupţie.

Procurorul de caz a pus în mişcare acţiunea penală pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită, iar angajatul prins luând mită este urmărit penal aflându-se sub controlului judiciar pentru următoarele 60 zile.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here