Un bărbat condamnat la închisoare cu executare evada când voia el și se ducea la prostituate, în timp ce trebuia să stea după gratii!

0
222

Un bărbat condamnat la închisoare cu executare evada când voia el și se ducea la prostituate, în timp ce trebuia să stea după gratii.

Un bărbat încarcerat în regim deschis la Penitenciarul Poarta Albă a fost trimis în judecată, fiind acuzat de 21 de infracțiuni de evadare pentru că părăsea punctul de lucru la care era repartizat și mergea la un hotel, unde, susțin anchetatorii, se întâlnea cu femei care practicau prostituția.

Mai mult, el avea abonament la sala de fitness din Constanța, unde a mers zilnic vreme de-o lună, în 2016. Două instanțe de judecată l-au achitat pentru acuzațiile de evadare, considerând că bărbatul nu încerca să fugă, doar se sustrăgea de la muncă. L-au găsit însă vinovat de proxenetism, scrie Libertatea.

În timp ce mergea la muncă, în regim deschis, Robert Viorel Stanciu (28 de ani) se caza în prima parte a zilei la hotel la malul mării și mergea la sala de forță, iar seara revenea la închisoare.

Conform sursei citate, cele 21 de zile pe care deținutul le-a petrecut cazat parțial la hotel, în timp ce figura la muncă, au contribuit la eliberarea sa condiționată în septembrie 2016, fiind scăzute din pedeapsă.

Judecătoria Slobozia și Curtea de Apel București au invocat că procurorii care au instrumentat acest caz nu au probat suficient fiecare faptă penală de evadare în parte și că acestea sunt mai degrabă abateri disciplinare, și nu infracțiuni, considerând că bărbatul nu voia să evadeze, ci să se sustragă de la muncă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here