Un deputat AUR a platit locul pentru Parlament: „Claudiu Tarziu si George aveau nevoie de bani pentru campanie”

0
83
71 / 100

Deputatul AUR Dumitru Viorel Focsa a recunoscut, in cadrul unui dialog avut cu membri ai AUR Constanta, ca a platit 10.000 de euro pentru a ajunge in Parlament. Focsa este in razboi cu mai multe organizatii locale din judetul Constanta, care ii cer demisia.

”Se pune in discutie conditia morala a lui George Simion. A ajuns o organizatie de comuna (Organizatia Lumina) sa judece capacitatea celor care au infiintat partidul. Sunt siderat. Nu m-a pus Anisoara pe lista. Claudiu Tarziu si George aveau nevoie de bani pentru campanie. Era nevoie de credinta, ca sa se castige. Anisoara putea sa fie pe lista, Aelenei putea sa se puna pe lista daca veneau si spuneau ‘Da’. Isi asumau si puneau banii. Erau minim 10 000 de euro. Nu dau detalii, ca nu e locul”, se arata intr-o inregistrare publicata de Replica. Inregistrarea a fost transmisa chiar de Focsa pe grupul de WhatsApp al AUR Lumina.

Contactat pentru lamuriri si intrebat daca un loc in Parlament a costat 10.000 de euro, Viorel Focsa a incercat, sa nege, initial, spunand ca sunt ”prostii” si ca nu stie de unde vin astfel de zvonuri. Apoi si-a amintit. ”A fost nevoie de bani, de fonduri pe care le-am cheltuit in teritoriu. Sunt banii mei pe care i-am pus la bataie. Daca nu aveam, faceam rost. Mi-am vandut un teren. Atat am vrut eu sa pun”, a spus Focsa.

El a precizat ca la alegerile locale a contribuit cu 5000 de euro, iar pentru parlamentare a investit 10.000 de euro.

Liderii a 27 de organizatii locale din Constanta cer excluderea din partid a lui Viorel Focsa, in acest sens redactand un memorandum. Nemultumitii il acuza pe deputatul Viorel Focsa ca fiind un element perturbator, care creeaza scandaluri.

Focsa este acuzat ca „urmarea eliminarea liderilor de organizatii locale care erau impotriva lui, ca mai apoi sa incerce sa faca organizatii fictive (cu cativa oameni) si sa arate la Centru realizarile sale, doar, doar va fi numit coordonator judetean”.

Viorel Focsa este acuzat ca la sedintele organizatiilor face scandal si ameninta membrii locali cu excluderea din partid daca nu-l sprijina sa preia conducerea Organizatiei Judetene.

„Pe acest om nu-l intereseaza interesele partidului, ci ale lui, afirmand in nenumarate randuri, in fata membrilor, ca el singur, prin puterile lui a ajuns deputat, nu cu ajutorul partidului, platindu-si campania electorala cu 10.000 de euro”, spun semnatarii.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here