Un nou lot de înghețata retras din supermarketuri

0
80

Un nou lot de înghețat retras din supermarketuri, chiar de lanțul de magazine care le comercializa. Reprezentanții ANSVSA atrag însă atenția asupra faptului că unele supermarketuri preferă să închidă ochii, riscând să își îmbolnăvească clienții.

Un alt sortiment de îngheţată a fost retras de pe piaţă. Vorbim de îngheţata Toblerone cu ciocolată şi miere în care s-a descoperit un nivel de oxid de etilenă ridicat, un pesticid cancerigen interzis în Uniunea Europeană.

Retragerea a fost declanşată chiar de lanţul de magazine Mega Image care solicită clienţilor să nu consume produsele din aceste loturi şi să le returneze sau să le distrugă.

La începutul acestei luni mai multe loturi de îngheţată Milka, Kit Kat şi Froneri au fost retrase de la vânzare din magazinele Carrefour şi Auchan.

Săptămâna trecută, aproape 2 tone de chiftele contaminate au fost retrase de la comercializare, dar și sardine au fost retrase tot cu acest pesticid cancerigen.

Mihai Ponea, director general în Siguranța Alimentelor ANSVSA, a declarat că unele supermarketuri nu înțeleg pericolul la care îi expun pe consumatori și au fost aplicate și amenzi, în anumite cazuri, celor care nu au retras produsele cu probleme.

„S-a retras de pe piață întreagă cantitate de înghețată care era la comercializare. Aproximativ două milioane de bucăți de înghețată. Din păcate, a trebuit să aplicăm și amenzi care, împreună cu litoralul, s-au ridicat la aproximativ un milion de lei.

Din nou atrag atenția supermarketurilor care au comercializat, către clientul final, aceste tipuri de înghețată, că au obligație să afișeze la intrarea în magazin sau la raionul de înghețată, acele produse, așa încât consumatorul, dacă îl are în congelator, să îl readucă.

Este mult mai importantă sănătatea publică decât imaginea unor supermarkeuri, care se pare că nu înțeleg acest lucru, și de aceea a trebuit să aplicăm și sancțiuni.”, a spus Ponea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here