Un nou protest al taximetriștilor în Capitală

0
18

Peste 1.300 de taximetriști s-au adunat la protest, luni dimineaţă, în Piața Constituției din București.
Au fost inițial 800 de mașini din mai multe județe, apoi numărul a depășit 1.300, după ce s-au alăturat și taximetriștii din Capitală.

Au fost foarte puțini șoferi care au părăsit piața. Cei mai mulți șoferi au decis să rămână. Au luat hotărârea să plătească parcarea, astfel încât să aibă inclusiv un temei legal pentru care staționează. Taximetriștii sunt nemulțumiți că încă nu au fost primiți la negocieri.

Taximetriştii vor intra în greva foamei, dacă nu le sunt soluţionate revendicările după cele trei zile de protest, a declarat preşedintele Asociaţiei Naţionale a Patronatului Operatorilor de Transport în Regim de Taxi (ANPOTRT), Remus Nedelcu.

„Noi încă aşteptăm invitaţia premierului sau să ne viziteze dânsul aici în Piaţă (Piaţa Constituţiei – n. r.) astăzi, dacă nu, mâine, dacă nu, poimâine. Avem trei zile de protest. Dacă în aceste trei zile nu se rezolvă nimic, colegii noştri din toată ţara au de gând să facă greva foamei la Guvern şi la fiecare prefectură de judeţ, la nivel naţional, ca să audă o Europă întreagă că la noi nu se vrea reglementarea, aşa cum s-a întâmplat în majoritatea ţărilor din Europa…Aşteptăm să ne cheme cineva, să stăm de vorbă, să spunem oamenilor noştri din toată ţara că se va reglementa acest OG 49 (OUG 49/2019 privind activităţile de transport alternativ cu autoturism şi conducător auto – n. r.). Sperăm să rezolve”, a spus Remus Nedelcu.

Întrebat dacă greva foamei nu este o măsură extremă, el a declarat că „taximetria este în prag de colaps”, iar dacă nu se face acum ceva „în toamnă nu o să mai aveţi cu cine sta de vorbă în domeniul taximetriei”.

Ioan Pugna, purtător de cuvânt ANPOTRT: Taximetria e pe avarii din cauza lipsei de predictibilitate economică. Este la un nivel critic. Noi nu cerem interzicerea acestui serviciu, cerem limitarea, pe același principii cu care este limitat serviciul de taximetrie. Cerem limitarea acestui tip de serviciu pe aceleași considerente de protejare a calității aerului. Trăim în orașe poluate. Traficul e așa cum este în București. Serviciul de taximetrie e limitat pe niște principii foarte clare, iar pe aceleași principii trebuie să fie reglementat și serviciul de transport alternativ.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.