Una dintre victimele incendiului de la Matei Balş era călugăriţă.

0
26

Una dintre victimele incendiului de la Institutul Matei Balş era călugăriţă la Mănăstirea Christiana din Bucureşti. Aceasta s-a luptat cel mai mult să supravieţuiască flăcărilor. A reuşit iniţial şi a fost transferată la Spitalul Floreasca. A intrat, însă, în stop cardiorespirator şi nu a mai răspuns manevrelor de resuscitare.

Una dintre victimele incendiului de la Matei Balş era călugăriţă. Femeia, în vârstă de 79 de ani, era măicuţă la Mănăstirea Christiana, un lăcaş de cult apropiat sufletului lui Gigi Becali. Fratele acesteia și soția lui au mers sâmbătă la INML să identifice trupul femeii. Au reuşit acest lucru datorită unui singur element, o cruce pe care aceasta o purta la gât şi care, din pricina flăcărilor, se ştanţase pe piele.

Fratele victimei a povestit că aceasta a supravieţuit flăcărilor deşi nu s-a putut ridica din pat să fugă. Iniţial, se vehicula ipoteza că această apcientă ar fi reuşit să se salveze ieşind pe balcon. Bărbatul susţine, însă, că sora lui nu se putea ridica din pat.

Fratele victimei a fost anunţat de decesul surorii sale abia seara. După spusele acestuia, prima care ar fi aflat de moartea călugăriţei ar fi fost maica stareţă de la Mănăstirea Christiana. Aceasta ar fi fost sunată de cineva de la INML, care i-ar fi solicitat câteva date despre victimă. Totodată, maicii stareţe i-a fost adus la cunoştinţă faptul că femeia decedată are o cruce la gât.

Rudele au precizat că autoritățile medico-legale le-au anunţat că pot ridica trupul neînsuflețit al femeii abia luni.

O echipă mixtă formată din procurori, poliţişti criminalişti şi specialişti de la INSEMEX Petroşani au reluat sâmbătă cercetările la faţa locului în cazul incendiului izbucnit la un pavilion al Institutului „Matei Balş”, unde erau trataţi pacienţi cu COVID-19.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here