Uniunea Europeană investește aproape 118 milioane de euro în România în zece proiecte de transport.

0
8

Comisia Europeană anunță că proiectele vor beneficia de finanțare prin intermediul Mecanismului pentru interconectarea Europei (MIE), schema de granturi a UE pentru infrastructura de transport.

Cea mai mare sumă din cele 10 proiecte, de aproape 49 de milioane de euro, va fi alocată pentru modernizarea liniei de cale ferată directă Gara de Nord București – Aeroportul Internațional Henri Coandă.

Alte proiecte vizează modernizarea liniilor de cale ferată Coșlariu – Cluj-Napoca, București – Craiova, Apahida – Suceava, dar și modernizarea liniilor și a instalațiilor de cale ferată de la complexul feroviar București Nord.

Potrivit comisarului european pentru transporturi, Adina Vălean, contribuția totală a UE la nivel european este de 2,2 miliarde de euro, infrastructura de transport fiind considerată una esențială și care va contribui la impulsionarea redresării.

„Ne așteptăm ca această contribuție să genereze investiții în valoare de 5 miliarde euro. Investim în diferite tipuri de proiecte, cum ar fi transportul pe căi navigabile interioare, conexiunile multimodale, combustibilii alternativi sau infrastructura feroviară de mari dimensiuni”, a precizat Vălean.

Prin intermediul bugetului alocat, UE își va îndeplini obiectivele în materie de climă prevăzute de Pactul verde European, unde se pune un accent deosebit pe proiectele care consolidează rețeaua feroviară, inclusiv legăturile transfrontaliere și conexiunile cu porturi și aeroporturi.

În total, UE va sprijini 55 de proiecte de infrastructură feroviară, dar și altele de infrastructură rutier

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here