UNSR : Un ultim apel la dialog pentru un viitor optimist

0
16

UNSR a fost implicat în discuțiile din cadrul ședinței online a Consiliului Național al Rectorilor, din data de 09.02.2021, unde au fost prezenți Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu și Secretarul de Stat în Ministerul Educației Gigel Paraschiv.

Punctele principale discutate au fost majorarea fondului de burse, finanțarea învățământului superior, precum și propunerea Guvernului României privind gratuitatea transportului feroviar pentru studenți.De asemenea, în cadrul ședinței, Ministerul Educației, precum și Consiliul Național al Rectorilor, au promis o susținere publică a federațiilor studențești privind gratuitatea transportului feroviar.

Mesajul indirect transmis de actualul executiv, prin lipsa de comunicare cu federațiile reprezentative, aduce un impact negativ asupra încrederii populației tinere din România în liderii țării.

Dorința studenților pentru dialogare este un subiect frecvent adus în discuție, însă mereu ignorat. Prin dialog, dorim să ajungem la un rezultat favorabil ambelor părți, ținând cont de acest impas economic în care țara noastră plutește.
Apelăm, pentru ultima dată, la optimism din partea studenților și la diplomație din partea executivului, pentru un viitor productiv și liniștit al tinerilor din România.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here