USR a revenit la opoziția dură în Parlament! Cristina Prună schimb de replici cu un ministru PNL

0
110

Vicepreședintele USR al Camerei Deputaților, Cristina Prună, i-a reproșat luni, în plen, ministrului Energiei, Virgil Popescu, numirile făcute la ANRE.

„Dvs ati dat mana cu PSD si l-ati numit acolo pe Mircea Man cand USR PLUS a plus a venit cu un profesionist, Dumitru Chisalita, nici n-ati vrut sa-l audiati. Va rog sa-l convingeti dle ministru pe dl parlamentar Popescu sa faca o schimbare la ANRE si va invit sa semnati acest proiect de lege prin care schimati anomalia prin care conducerea ANRE nu poate fi demisa sub nicio forma”, a zis Prună.

Cristina Prună i-a acuzat pe liberali și pentru liberalizarea gazelor.

„Erau lucruri care se puteau face şi aici, în România. În primul rând, liberalizarea pieţei de gaze naturale şi de energie electrică evident că era o măsură necesară menită să asigure transparenţa preţurilor, mai multă competiţie, să contribuie la stimularea investiţiilor. Nu liberalizarea ne-a dus la această creştere a preţurilor, ci lipsa cronică de investiţii. Însă trebuie să vă spun că aţi pregătit lamentabil acest proces de liberalizare şi aţi creat falsa impresie, anul trecut, atunci când s-a produs liberalizarea preţului la gaze naturale, că acest lucru va duce automat la reducerea preţurilor dacă cineva trece din regim reglementat în regim liber pe piaţa liberă. Dar, evident, eraţi în campania electorală”, i-a transmis Cristina Prună lui Popescu.

În replică, ministrul i-a spus că și USR PLUS erau la guvernare când s-au luat deciziile. „Acum văd că vă deziceți. Nu trebuie să vă deziceți”, a spus Popescu.

Cristina Prună a continuat cu acuzațiile la adresa ministrului PNL.

„Vechea clasa politica inclusiv ministrul energiei nu au facut nimic in ultimii 30 de nai, au capusat companiile de stat, au numit oameni politici la companii de stat. Chiar nu va este rusine?”, a zis deputata USR.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here