USR Craiova propune crearea unui centru integrat de colectare deșeuri, cu bani din PNRR

0
135

Inițiator Cezar Dragoescu, consilier local USR: “Vrem să creștem calitatea vieții craiovenilor. Facem apel către administrația PSD să înființeze un astfel de centru cât mai repede”

USR Craiova propune înființarea unui centru integrat de colectare separată a deșeurilor prin aport voluntar, proiect cu finanțare europeană prin PNRR, unde craiovenii să poată aduce deșeurile voluminoase, care nu pot fi colectate în containerele speciale care există în acest moment la blocuri și case.

”Una dintre problemele majore care ne afectează pe toți în acest moment, fie că ne dăm sau nu seama, este problema deșeurilor. Ne afectează, în primul rând, sănătatea și mediul în care trăim.

În Craiova există numeroase gropi ilegale de gunoi cu astfel de deșeuri. Prin urmare, realizarea unui astfel de centru ar trebui să fie o prioritate pentru administrația locală pentru că pune la dispoziția locuitorilor un loc special amenajat unde pot să le aducă.

În plus de asta, avem 83 milioane de euro disponibili prin Componenta C3 – Managementul deşeurilor, în cadrul PNRR. Nu trebuie decât să depunem cererea de finanțare”, declară Cezar Drăgoescu, consilier local USR Craiova.

Concret, prin acest centru se va putea asigura colectarea deșeurilor reciclabile și biodeșeurilor care nu pot fi colectate în pubele individuale, precum și a fluxurilor speciale de deșeuri – deșeuri voluminoase, echipamente electrice și electronice, baterii uzate, deșeuri periculoase, deșeuri din demolări și construcții pentru renovări realizate în interiorul locuinței (moloz, mobilă etc).

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here