USR propune soluții pentru oraș. Craiova între incompetența și nepăsarea administrației PSD: inundații la fiecare ploaie abundentă.

0
325

Având în vedere ultimele evenimente din Municipiul Craiova și anume inundațiile generate de limita sistemului pluvial, se impune o analiză amănunțită a ceea ce a dus la această catastrofă, precum și măsuri de prevenire pe care trebuie să le luăm pe viitor.
Nu este pentru prima dată când Municipiul Craiova este sub apă, ci dimpotrivă, orașul este inundat de mai mulți ani și de mai multe ori pe an. La fiecare ploaie torențială, canalizările au refulat, numeroși pomi au căzut, mai multe mașini au fost avariate, plus multe alte situații neplăcute care au apărut.

Către această catastrofă ne-au dus mai mulți factori, printr-o acțiune coroborată:
– lipsa investițiilor în infrastructura subterană;
– lipsa unei sistematizări în urbanizare;
– insuficiența spațiilor verzi și întreținerea precară a celor existente;
– modificarea condițiilor climatice

Având în vedere istoricul cunoscut, asistăm în continuare la nepăsarea administrației PSD de a lua măsuri concrete în rezolvarea sau cel puțin ameliorarea acestei situații. După fiecare ploaie puternică, primarul Olguța Vasilescu ridică din umeri și se justifică: ”așa este și la alții”.
Ce nu înțelege doamna Primar, și aici ține de competența domniei sale, este faptul că în multe alte zone care se confruntă cu aceeași situație, administrațiile locale au luat măsuri de prevenire prin implementarea unor soluții dedicate. În loc să se concentreze pe găsirea și aplicarea acestor măsuri, tot ce știe să facă administrația PSD din primărie este să betoneze și să asfalteze fiecare petic de pământ din Craiova.
Rezultatul de 32 de ani al acestei incompetențe și nepăsări este insuficiența și chiar lipsa zonelor verzi dintre blocuri, beton și asfalt peste tot, inundații la fiecare ploaie torențială.

USR propune următoarele soluții:
– Zone pavate permeabile;
– Locuri special amenajate pentru infiltrarea apei pluviale;
– Colectarea în recipiente a apei pluviale;
– Infiltrarea apei pluviale prin bălţi artificiale;
– Pavaj ecologic;
– Parcări ecologice cu înclinaţii spre interior;
– Rigole pentru infiltrarea apei pluviale.


STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here