Vaccinul anti-Covid produs de Johnson&Johnson a primit aprobarea Agenției Europene a Medicamentului

0
27

Încă un vaccin împotriva infecției cu virusul SARS-CoV-2 a primit aprobarea Agenției Europeane a Medicamentului. Este vorba despre serul produs de compania farmaceutică americană, care, potrivit comunicatului transmis cu puțin timp în urmă, se administrează într-o singură doză.

Comitetul pentru medicină umană din cadrul EMA a stabilit, pe baza documentației puse la dispoziție de producător, că acesta întrunește toate condițiile de eficiență, siguranță și calitate.

Avem astfel al patrulea vaccin anti-Covid care poate fi utilizat în statele membre ale Uniunii Europene, alături de cele dezvoltate de Moderna, AstraZeneca şi Pfizer în colaborare cu BioNTech.

În urma studiilor clinice s-a constatat că produs de Johnson&Johnson asigură o protecție efectivă de 66% în prevenirea oricăror forme de îmbolnăvire. Cu toate acestea, a fost dovedită o eficiență de 85% în prevenirea spitalizărilor și deceselor asociate bolii Covid-19.

În ceea ce privește posibilele reacții adverse, acestea sunt în general slabe sau medii și dispar în decurs de două zile. Mai exact, pot apărea dureri de cap, oboseală, dureri musculare sau amețeală.

Vaccinul este recomandat persoanelor de 18 ani și se bazează pe tehnologia așa-numitului “vector viral”. Cu alte cuvinte, acesta folosește fragmente dintr-un virus diferit, inactivat, pentru a transmite instrucțiunile adevăratului virus, cel care provoacă maladia.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here