Vaccinul romanesc anti-coronavirus ar putea fi pe piata in toamna.

0
6

Prof. dr. Virgil Paunescu, director Oncogen Timisoara, anunta ca vaccinul impotriva COVID-19 ar putea fi pe piata in toamna acestui an. “90% va functiona. Noi am pus din februarie cercetarea la liber pe internet”, a precizat acesta. Deja oficiali chinezi si americani si-au manifestat interesul pentru vaccin.

“Vaccinul nostru are o caracteristica, spre deosebire de alte vaccinuri. Vaccinul nostru nu se preteaza la testarea pe animale, care nici nu este foarte utila intotdeauna. Apreciem ca vom cerceta in laborator cam o luna, o luna si jumatate cum reactioneaza celulele sistemului imun si care este doza cea mai buna. In functie de ce negociem cu Agentia Medicamentului, am putea trece la vaccinarea primilor 10 voluntari. S-ar putea ca pana in toamna sa il avem gata.

Ar putea sa fie in toamna, im functie de cum ne ajuta autoritatile din Romania. Avem nevoie de finantare. Ne lipsesc cateva aparate. Nu va spun ce greu a fost sa primim peptidele din Germania. Le-am primit azi dimineata.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Astazi ne-au contactat functionari ai Ambasadei Chineze si undeva la ora 18 am terminat o discutie cu trei fonduri de investitii din SUA cu care am convenit sa ne gaseasca un colectiv de cercetatori din SUA cu care sa colaboram. Ei sa fie linistiti ca nu vorbim prostii, noi sa fim linistiti ca vaccinul va putea fi comercializat in toate pietele lumii.

Intr-o luna de zile, daca avem rezultatele pozitive pe care le scontam, fie statul roman ne ajuta, fie apelam la statul chinez sau la statul american, sa-l produca ei””, a declarat Paunescu.

Facebook Comments
Citeste si :   Coronavirus Romania : Au fost inregistrate inca 4 victime! Bilantul oficial al deceselor a urcat la 34...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here