Vasile Dîncu și-a dat demisia din Guvern.

0
147

Vasile Dîncu a anunţat că i-a înaintat premierului demisia din funcția de ministru al Apărării.

El şi-a anunţat demisia, luni dimineaţă, pe o reţea de socializare. Dîncu a postat şi cererea sa de demisie, trimisă premierului, în care spune că motivul este că nu se înţelege cu preşedintele Klaus Iohannis, care este comandantul suprem al Armatei.

Iată postarea integrală.

“În cursul acestei dimineți, am înaintat prim-ministrului României, Nicolae Ciucă, demisia mea din funcția de ministru al Apărării Naționale.

Redau, mai jos, textul integral:

Domnului prim ministru al Guvernului României

Nicolae – Ionel Ciucă

DEMISIE

Subsemnatul Vasile DÎNCU, membru al Guvernului României, deținător al portofoliului Apărării, vă rog să luați act de demisia mea din această funcție.

Motivez gestul meu prin perspectiva imposibilității colaborării cu președintele României, comandantul suprem al Armatei.

Consider necesară retragerea mea din această funcție pentru a nu prejudicia în niciun fel procesele de decizie și programele care necesită fluiditate pe întreg lanțul de comandă și pentru a nu bloca o serie de proiecte absolut necesare pentru funcționarea optimă a Ministerului Apărării Naționale și a Armatei Române.

Domnule prim-ministru, vă mulțumesc pentru colaborarea onestă și deschiderea de care ați dat dovadă pe tot parcursul activității guvernamentale comune și vă asigur de tot sprijinul meu pentru toate proiectele și programele ministerului si Armatei Române, din calitatea de senator, membru în Parlamentul României.

Vasile DÎNCU

București, 24 octombrie 2022”

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here