Victorie majora a USR, a reusit sa impiedice amnistierea hotilor din admnistratia locala.

0
16

Deputatul USR Stelian Ion anunta ca a reusit sa impiedice introducerea la vot in Camera Deputatilor a initiativei legislative a PSD-Pro Romania-UDMR care permitea amnistierea alesilor locali care au fost declarati incompatibili inainte de 2017.

Mesajul lui Stelian Ion:

In plina criza coronavirus cea mai mare grija a pesedistilor este sa-si spele baronii locali si sa le stearga prin lege efectele interdictiilor capatate ca urmare a conflictelor de interese si incompatibilitatilor in care s-au aflat.

Astazi era cat pe ce sa treaca un proiect de lege odios care punea intre paranteze ideea de integritate in functiile publice, statul de drept si puterea hotararilor judecatoresti. Din fericire am reusit sa retrimitem proiectul pentru o saptamana la comisiile de raport pentru a primi documentele pe care ni le-a trimis Agentia Nationala de Integritate in care se arata cat de nociva ar fi o astfel de reglementari.

Prin acest proiect de lege facut cu dedicatie pentru sute de primari si consilieri gasiti incompatibili sau in conflict de interese de ANI li se da acestora posibilitatea de a candida la urmatoarele alegeri. Dealtfel, legea era conceputa cu subiect si predicat pentru alegerile din 2020.

Citeste si ...  Claudiu Manda ,cel mai slab europarlamentar roman, si-a luat apartament in Bruxelles .

Initiatorii, in majoritatea lor pesedisti printre care se regaseste si senatorul Serban Nicolae, au scris o lege care contrazice flagrant Legea nr. 176/2000 privind integritatea in exercitarea functiilor si demnitatilor publice si inlatura multe dintre efectele acestei legi. Ei confunda in mod voit termenul de prescriptie a raspunderii administrative cu termenul de decadere de 3 ani, pentru a scurta sau a inlatura complet interdictia de a mai ocupa functii sau demnitati publice.

Spre exemplu, daca un ales local a savarsit fapta in 2016 si a contestat in instanta raportul ANI, iar instanta i-a respins in mod definitiv contestatia inainte de data alegerilor, acesta va putea candida, desi potrivit Legii nr. 176/2010 interdictia de 3 ani ar trebui sa opereze abia de la data ramanerii definitive a hotararii judecatoresti, nicidecum de la data savarsirii faptei. Se incalca si principiul separatiei puterilor in stat, fiind lipsita de efecte o hotarare judecatoreasca.

O astfel de lege este o sfidare a democratiei, a justitiei si vine in contradictie flagranta cu angajamentele pe care ni le-am asumat in raporturile cu partenerii europeni. Adoptarea unei astfel de legi ne va face sa ne luam adio de la ridicarea MCV-ului si ne va impinge spre zona in care a dorit sa ne impinga regimul Dragnea: codasi, la marginea Europei.

Citeste si ...  De la orașe pentru climă la orașe în pandemie Street Delivery Craiova 2020 - ReSoluții

Parlamentarii USR facem un apel la toti deputatii sa nu voteze acest proiect, sa dea raport de respingere in comisii si anuntam ca, in cazul in care va fi adoptata legea, vom face demersurile pentru contestarea ei la CCR.

Da o stea articolului !

 / 3Privacy Policy
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here