VIDEO: Drumul Expres Craiova-Pitesti avanseaza .. Imagini noi de pe santierul Drumului Expres Craiova-Pitesti

0
169

Marti au aparut noi imagini santierul tronsonului 2 al Drumului Expres Craiova-Slatina-Pitesti .

Din video se poate observa un progres remarcabil, in zona raului Olt, unde se construieste un nou pod.

Proiectul „Drum Expres Craiova-Pitesti” prevede construirea pana la sfarsitul anului 2023 a 121,185 km de drum expres ( 2X2), 10 intersectii rutiere, 75 de poduri si pasaje, 25 de intersectii, 15 poduri/pasaje la noduri rutiere/ drumuri de legatura, 8,85 drumuri de legatura.

Rezultatele asteptate ale proiectului sunt:

– construirea a 121,185 km de drum expres;

– crearea unei comunicatii moderne intre Craiova si Pitesti, facand astfel conexiunea cu autostrada Bucuresti-Pitesti si in viitor cu autostrada Pitesti-Sibiu;

– imbunatatirea fluxului de trafic pe DN65, in special prin deturnarea traficului de tranzit pe ruta expresa cu 2×2 benzi si, de asemenea reducerea traficului in orase care in prezent sunt traversate de drumul national DN65.

– reducerea numarului de accidente prin crearea unui sistem de transport rutier mai sigur in comparatie cu situatia infrastructurii rutiere existente,care asigura legatura dintre Craiova – Pitesti;

Valoarea totala a proiectului este de: 5.511.537.531,93 lei si este finantat prin Programul Operational Infrastructura Mare 2014-2020.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here