VIDEO Live – Florin Cîțu, în ședința istorică de la Chișinău: Reafirmăm legătura specială dintre ţările noastre

0
212

La Chișinău are loc ședința comună a Parlamentelor Republicii Moldova și României. Parlamentul de la București este reprezentat de președintele Senatului, Florin Cîțu, de președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, de liderii de grup, de șefii de comisii și parlamentari de la toate partidele politice parlamentare.

Preşedintele Senatului, Florin Cîţu, a declarat sâmbătă că viitorul Republicii Moldova este în marea familie europeană.

„Mă bucur să vă salut la Chișinău. De-a lungul existenței noastre istoria ne-a pus la multe încercări. În ciuda acestora ne-am strâns întotdeauna în jurul acelorași valori, prețuim viața, libertatea și democrația. (…)În ultimii 30 de ani am încercat să ne găsim calea firească. România a decis mai devreme să aleagă calea integrării UE și a reușit un parcurs de succes, care constituie și pentru noi un model de succes. Evoluția României ne-a încurajat și ne-a dat speranța că acesta poate fi un model de succes și Republica Moldova”, a menționat președinta Maia Sandu în discursul său.

„Sunt foarte bucuros să mă aflu astăzi la Chișinău. Doresc să felicit Republica Moldova, în special pe domnul Igor Grosu, pentru inițiativa organizării unei ședințe comune a celor două parlamente, mai ales pentru momentul ales, la o zi după ce Comisia Europeană sprijină statutul de candidat al RM la UE. Este un eveniment cu o puternică încărcătură simbolică, care demonstrează deschiderea fără precedent a relațiilor dintre țările noastre”, a afirmat Florin Cîțu, președintele Senatului României.

Reuniunea de la Chişinău are loc la doar o zi după ce Comisia Europeană a recomandat statelor membre ale Uniunii Europene să acorde Ucrainei şi Republicii Moldova statutul de candidat la aderarea la UE.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here