VIDEO Live – Marcel Ciolacu, în ședința istorică de la Chișinău: Viitorul pe care îl construim astăzi trebuie să fie împreună

0
243

La Chișinău are loc ședința comună a Parlamentelor Republicii Moldova și României. Parlamentul de la București este reprezentat de președintele Senatului, Florin Cîțu, de președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, de liderii de grup, de șefii de comisii și parlamentari de la toate partidele politice parlamentare.

Marcel Ciolacu a declarat sâmbătă că România şi Republica Moldova trebuie să facă „un nou pas” şi să muncească împreună, pentru a asigura un trai mai bun cetăţenilor celor două ţări.

„Mă bucur să vă salut la Chișinău. De-a lungul existenței noastre istoria ne-a pus la multe încercări. În ciuda acestora ne-am strâns întotdeauna în jurul acelorași valori, prețuim viața, libertatea și democrația. (…)În ultimii 30 de ani am încercat să ne găsim calea firească. România a decis mai devreme să aleagă calea integrării UE și a reușit un parcurs de succes, care constituie și pentru noi un model de succes. Evoluția României ne-a încurajat și ne-a dat speranța că acesta poate fi un model de succes și Republica Moldova”, a menționat președinta Maia Sandu în discursul său.

„Vă mulțumesc mult pentru ospitalitate și această oportunitate. Am trecut Prutul alături de colegii mei din Parlamentul României pentru a participa cu toții la acest moment fundamental din istoria noastră recentă. Viitorul pe care îl construim astăzi trebuie să fie împreună, iar cei care caută să ne separe cu siguranță nu vor binele cetățenilor noștri. Această construcție comună începe chiar de aici de la Chișinău. Îmi permit să fac o singură recomandare, nu pierdeți legătura cu realitatea de zi cu zi a cetățenilor. Asigurați-vă că rămâneți la preocupările lor, că ve-ți crea oportunități care să-i ridice nu doar pe câțiva, ci pe cei mulți. Astăzi facem împreună istoria”, a spus președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu în discursul său.

Reuniunea de la Chişinău are loc la doar o zi după ce Comisia Europeană a recomandat statelor membre ale Uniunii Europene să acorde Ucrainei şi Republicii Moldova statutul de candidat la aderarea la UE.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here