Video : Mugur Isărescu a explicat cine sunt românii care se bucură după creșterea ratei dobânzii

0
227

Guvernatorul Băncii Naționale a României, Mugur Isărescu, a explicat cine sunt românii care se bucură după creșterea ratei dobânzii. Isărescu spune că pentru a preveni o criză e nevoie și de măsuri dure, însă spune că băncile trebuie să fie obligate să caute lichiditate în piață.

” În continuare păstrăm această stabilitatea a cursului. Avem ceva cămară de manevră. E nevoie de încredere la nivelul țării. Sunt prea mulți bocitori ca să nu fie o instituție să spună că inflația e mare, dar păstrăm lucrurile sub control. Când am văzut că și ungurii și cehii s-au dus peste 5% nu putem să păstrăm o dobândă mică, fiindcă ne pleacă investitorii. Mai avem câteva elemente secundare de politică monetară pe care nu putem să le spunem. Le putem crește treptat dobânzile. Trebuie să luăm lichiditatea din piață și băncile să umble vârtos după lichiditate și să recompenseze deponenții. Sunt 14 milioane de deponenți, nu poți să îi neglijezi.

M-am uitat și la cei care au rate, eu cel puțin, nu toți colegii din BNR. Nu poți să îi bruschezi. E un impact creșterea dobânzilor, ne asumăm, discutăm cu băncile, dar să nu abordăm cu panică”, a declarat Isărescu.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here