Video Mugur Isărescu, despre voucherele sărăciei: Nu ai cum când 90% din bani sunt pensii și salarii, bani pentru bugetari

0
137

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, spune că măsurile sociale luate de guvern duc numai la creșterea deficitului, întrucât România nu își permite să finanțeze reduceri de taxe sau impozite pentru români, fiindcă o bună parte din banii publici încasați sunt cheltuiți direct pe salariile bugetarilor.

“Alimentează deficitul. Dacă se poate ține deficitul sub control, ele nu afectează inflația. Dar bugetul țării nu dispune de resurse. Nu ai cum când 90% din bani sunt pensii și salarii, bani pentru bugetari. Ca să fiu mai clar. Apare un Valentin Lazea și spune că asta este inflația. Pentru cei care au dificultăți, amânarea ratelor e o măsură bună. La moratoriul trecut era clar că dobânzile merg în jos. Acum, lucrurile nu stau așa. Noi avem un deficit de 7%, acum vrem să mergem spre 3%”, a declarat Isărescu.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here