Video : Mugur Isărescu nu crede că inflația va sări de 15%: De unde să știu eu ce face Putin?

0
282

Guvernatorul României, Mugur Isărescu, spune că inflația din România nu va sări de 15%. Isărescu spune însă că asta depinde numai parțial de măsurile luate de țara noastră și că și situația de pe plan extern va afecta prețurile din România.

“Noi am eșuat? Banca Centrală Europeană a eșuat? FED a eșuat? Banca Angliei? Când ai un șoc total pe oferte nu poți să îl absorbi. Te ocupi de el în runda a doua. Așa face orice bancă centrală. Dai cu capul în zid? Ce să facem la energie?

Să facem noi să bată vântul mai tare să crească energia eoliană? Sau să facă Banca Centrală ca Putin să oprească războiul? Ne vedem de lungul nasului, ca lucrurile să treacă. Cel mai probabil rata inflației nu va trece de 15%.

Cursul este stabil. Vrem și putem. Pentru că prețurile la energie și electricitate au fost plafonate. Ne așteptam să facă o prelungire, dar nu au mai fost cuprinși mulți din cei care erau anterior. Creșterea asta de 3% a fost generată de creșterile din energie. Suntem aici, nu o să se ducă mult, cred că inflația va veni în jos. Nu știm ce face Putin. De unde să știu eu ce va face Rusia cu Ucraina”, a declarat Mugur Isărescu.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here