Video: PLAJELE DIN CALAFAT SI CETATE SUNT ACOPERITE DE APA DUNARII

0
76

Plajele amenajate din Calafat si Cetate sunt acoperite in totalitate de apele Dunarii care a crescut foarte mult in ultimele trei zile.

Nu se mai vad pontoanele, iar pista de biciclete a fost distrusa de apa. Au iesit bordurile de pe marginea pistei. Duminica, in Calafat s-au inregistrat peste 30 de grade si multi au venit sa faca plaja. Pentru ca nu au avut unde….au facut gratar.

„Daca nu avem unde sa facem plaja, facem gratar!”- spun amuzati doi craioveni care venisera sa faca plaja, insa nu s-au asteptat ca plajele amenajate aici sa dispara sub ape. Nivelul Dunarii a crescut de 3 zile.

„De obicei fata de nivelul actual exista o suprafata de 25-30 de metri acoperita de apa, plaja este acoperita de apa si cred ca la cum arata abia peste 14 zile se va putea face plaja aici”, spune un localnic.

Autoritatiile locale spun ca probleme sunt aici in fiecare an cand nivelul Dunarii creste. „Apa a inceput sa creasca de o saptamana, asa creste in fiecare an Dunarea, cand din cauza precipitatiilor, afluentii se revarsa”, spune Lucian Ciobanu, primarul din Calafat. Dupa ce apa se va retrage autoritatiile locale vor reamenaja plajele pentru acest sezon estival.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here