VIDEO Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, dupa intalnirea cu Ludovic Orban: Ne vom bate la Consiliul European sa primim cat mai multe fonduri!

0
20

Presedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri, dupa discutiile de la Palatul Cotroceni cu premierul Ludovic Orban, ca Romania va primi mai multe fonduri europene si ca primele negocieri vor avea loc pe 18-19 iunie in sedinta Consiliului European.

„Este in discutie o propunere a Comisiei Europene, pe care noi o gasim buna. Asta inseamna ca fondurile multianuale vor fi discutate la pachet cu fonduri destinate revigorarii economice in Uniunea Europeana. Deci vom beneficia si noi, Romania, de mai multe fonduri europene decat am avut initial in plan inainte de criza. Se vehiculeaza multe sume. In realitate avem de-a face cu un proiect al Comisiei, urmeaza fazele de negociere intre liderii statelor si va fi negociat ulterior si in Parlamentele nationale si in Parlamentul European. Noi vom investi acesti bani in proiecte foarte importante pentru Romania, nu doar revigorare economica. Vom investi in autostrazi, linii de cale ferata, in proiecte de energie regenerabila, in sistemul de sanatate publica, in sistemul de invatamant. Pana atunci suntem hotarati sa ne batem sa primim o alocare cat se poate de substantiala. Aceste lucruri se vor discuta in 18-19 iunie cand vom avea Consiliul European in videoconferinta”, a declarat Klaus Iohannis.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here