VIDEO – Printul Charles, mesaj catre romanii din proiectul Ambulanta pentru monumente

0
15

„Ambulanta pentru monumente”, proiectul de salvare a cladirilor din Transilvania, este mentionat pe lista castigatorilor Premiilor Europa Nostra 2020, informeaza Agerpres.

Urmare a acestei „realizari remarcabile”, Printul Charles a transmis un mesaj video voluntarilor romani implicati in proiect, intrucat el este un sustinator permanent al proiectului „Ambulanta pentru monumente”.

Printul de Wales le-a spus romanilor de la „Ambulanta pentru monumente” ca este „plin de admiratie” pentru monumentele salvate in ultimii ani datorita muncii lor.

Si ca o recunoastere a distinctiei primite, „am dorit in mod deosebit sa va transmit cele mai calde felicitari si sa va spun cat de mandru sunt de tot ceea ce faceti”, i-a apreciat Printul Charles.

Printul de Wales a subliniat ca este „si mai mandru”, deoarece in aceasta perioada de epidemie voluntarii au transportat alimente si echipamente de protectie pentru varstnicii si medicii din judetul Sibiu, cu doua ambulante utilizate in cadrul proiectului castigator.

Printul de Wales nu a ratat nici aceasta ocazie, pentru a evidentia frumusetile naturale ale Romaniei si mostenirea arhitecturala. Totodata, el si-a reinnoit angajamentul de a ajuta tara noastra sa conserve „comorile extraordinare” naturale.

„Romania are o mostenire arhitecturala incredibil de bogata si am avut norocul sa vad o parte din ea in decursul vizitelor mele in Romania din ultimii douazeci de ani”.

„De aceea, voi continua sa fac tot ce imi sta in putinta pentru a va ajuta sa conservati comorile extraordinare care inca mai exista in tara voastra si care reprezinta o parte unica a patrimoniului cultural, al vostru si al Europei”.

„Nu pot decat sa sper ca tot mai multi romani se vor uni pentru a salva aceasta mostenire exceptionala, astfel incat ea sa poata fi admirata si de generatiile viitoare, care sa invete lectii valoroase despre durabilitatea si eternitatea traditiilor vii”.

Sibienii de la „Ambulanta pentru monumente” se numara printre castigatorii premiilor europene pentru patrimoniu, la categoria Educatie, Formare si Constientizare. Anul acesta au fost premiate 21 de initiative din 15 tari europene. Premiile sunt oferite de Comisia Europeana si Europa Nostra.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here