VIDEO Stelian Ion anunță că Parlamentul trebuie să desființeze SIIJ în următoarele două săptămâni

0
165

Stelian Ion afirmă, după punctul de vedere transmis de Comisia de la Veneţia cu privire la desfiinţarea Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie, că ”este un aviz favorabil mult aşteptat”. Ministrul Justiției cere Parlamentului să își asume desființarea SIIJ pentru că tot el a înființat-o. Totodată, Ion anunță că DNA va primi noi puteri, după decizia Comisiei de la Veneția.

”Trebuie refăcută competența DNA. Ce facem cu dosarele de la SIIJ. Se reface situația anterioară. Refacerea competenței structurilor specializate, inclusiv DNA, este foarte importantă.

Din analiza Comisiei de la Veneția, rezultă că Parlamentul a înființat această Secție, tot el îl poate desființa. Acest lucru nu este neconstituțional, iar Comisia de la Veneția spune că revine Parlamentului acest rol. Având aceste lucruri lămurite, acum Parlamentul se poate întruni în sesiune extraordinară fără nicio grijă. Îi mulțumesc premierului Florin Cîțu pentru acest proiect, care e blocat în Parlament. Varianta corectă e cea propusă de Guvern, cu acest mesaj mă voi duce miercuri în ședința coaliției.

În maximum două săptămâni de la primirea avizului vom desființa SIIJ. Le solicit senatorilor să ia degrabă în discuție acest proiect.”, a spus Stelian Ion.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here