Violeta Alexandru ,ministrul Muncii : De unde si-a imaginat PSD-ul ca va fi sustenabila cresterea pe care a promis-o, de 40%?

0
27

Referitor la mult-discutata majorare a pensiilor, ministrul Muncii Violeta Alexandru a precizat ca acestea vor fi majorate, insa va putea spune cu ce procent abia in a doua parte a anului, dupa ce Ministerul Finantelor va prezenta, la inceputul lunii iulie, situatia incasarilor bugetare din prima jumatate a anului.

„De unde si-a imaginat PSD-ul ca va fi sustenabila cresterea pe care a promis-o, de 40%?
Noi vom identifica toate resursele financiare, dar vom lua o decizie dupa ce Ministerul Finantelor ne va prezenta aceste date la mijlocul anului. In baza acestor cifre, vom lua impreuna o decizie vizavi de ce poate suporta bugetul.

Nu se pune problema ca nu vrem sa marim pensiile. Aveti in fata un om foarte corect. Aici nu este vorba despre cine pluseaza mai mult, ci de posibilitatile reale ale economiei. E usor sa promiti, dar noi trbuie sa punem toate resursele pe masa, sa analizezi ce posibilitati ai. De aceea premierul a vorbit despre sustenabilitatea unei cresteri. Trebuie ca omul sa aiba ce pune pe masa si anul asta, si celalalt, si in urmatorul an. Nu vrem sa ne aflam, peste ceva timp, in situatia de a trebui sa taiem din pensii”, a spus Violeta Alexandru.

Referitor la diferentele dintre pensiile unor persoane care au lucrat acelasi numar de ani, in acelasi sector de activitate, ministrul Alexandru a spus ca aceste situatii sunt aparent similare, dar nu sunt identice.

„Sunt oameni care au avut diferite sporuri, au inceput activitatea la date diferite etc. Noi inventariem toate aceste elemente, avem de facut reparatii in chestiuni de bun simt, cum ar fi dac ao mama aflata in concediu de crestere copil, Domane fereste, inceteaza din viata, nu se poate incasa ajutorul de deces pentru ca nu a contribuit in perioada respectiva”, a subliniat ministrul Violeta Alexandru.

„Vom evalua incasarile la buget si in baza acestor date vom face si alte discutii. In ceea ce priveste subiectul crelterii pensiilor mici, ele majorandu-se, se pot apropia de cele ale persoanelor care au avut alta durata in activitate. Noi ne aflam la mijloc, suntem pusi intre doua situatii, a veni in sprijinul oamenilor si a fi corecti”, a explicat ministrul Muncii.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here