Virgil Popescu anunță un parteneriat între Hidroelectrica și compania Masdar

0
101

Ministrul Energiei Virgil Popescu a avut, vineri în cadrul vizitei de lucru în Emiratele Arabe Unite, unde se desfăşoară cea de-a XIII-a sesiune a Adunării Agenţiei Internaţionale pentru Energie Regenerabilă (IRENA), o întâlnire bilaterală cu ministrul Energiei şi Infrastructurii Suhail Mohamed Al Mazrouei. Discuţiile au vizat acţiunile comune în domeniul energiei, puncteld de interes comune fiind operaţionalizarea unor noi rute de transport gaze naturale din zona Golfului, GNL, producţia de energie regenerabilă, dezvoltarea de tehnologii energetice sigure şi durabile.

„Astăzi am avut o întâlnire de lucru și cu Francesco La Camera – directorul general al Agenției Internaționale pentru Energie Regenerabilă (IRENA), în care țara noastră este membră, cu ocazia participării la cea de-a XIII-a sesiune a Adunării.

Am transmis că România este interesată de creșterea procentului energiei regenerabile în ponderea mixului energetic, inclusiv prin producerea de energie eoliană offshore. Alte preocupări sunt legate de reglementarea și aplicarea soluțiilor inovatoare pentru decarbonare și răcire, dar și a soluțiilor tehnologice noi pentru decarbonizarea transportului, pentru a fi incluse în planul de lucru al IRENA. Iar toate aceste soluții să fie detaliate în cadrul unor ateliere de lucru pe care să le organizăm în parteneriat cu IRENA, inclusiv la București, alături de parteneri internaționali și din regiunea noastră.

De asemenea, am discutat și despre planurile și țintele pe care ni le-am asumat ca țară pentru a produce și consuma cât mai multă energie verde. Directorul general IRENA mi-a transmis că susține România.”, potrivit mesajului publicat pe pagina sa de Facebook.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here