Volodimir Zelenski : Viețile distruse ale oamenilor și bunurile arse sau furate nu vor da nimic Rusiei

0
310

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a oferit noi detalii de pe câmpul de luptă, atât despre armata invadatoare, cât și despre evacuările civililor ucraineni. „Viețile distruse ale oamenilor și bunurile arse sau furate nu vor da nimic Rusiei”, a spus Volodimir Zelenski.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a transmis prin rețelele de socializare faptul că, acum, invadatorii ruși își retrag forțele armate în sudul Ucrainei pentru a încerca să atace orașele mici din Dnipropetrovsk, după ce au distrus zonele rezidențiale din Harkov.

„Astăzi, trupele rusești au continuat să lovească pe teritoriul statului nostru. Ceea ce aleg ca ținte dovedește încă o dată că războiul împotriva Ucrainei pentru armata rusă este un război de exterminare – au atacat un depozit cu îngrășăminte, au continuat să lovească zonele rezidențiale din Harkov, Donbas.

Ei își atrag forțele spre sud pentru a încerca să atace orașele și comunitățile noastre din Dnipropetrovsk, ceea ce poate fi succesul strategic al Rusiei în acest război.

Care ar putea fi succesul strategic al Rusiei în acest război? Sincer, nu știu. Viețile distruse ale oamenilor și bunurile arse sau furate nu vor da nimic Rusiei.

Nu va face decât să crească toxicitatea statului rus și numărul celor din lume care vor lucra pentru izolarea Rusiei”, a spus președintele ucrainean într-un mesaj video postat pe contul să de Facebook.

Acesta a subliniat faptul că „Ucraina își va apăra libertatea în acest război. Poporul ucrainean va învinge invadatorii ruși veniți să distrugă viața în țara noastră.

Toți cei care apără statul ucrainean luptă pentru oportunitatea de a trăi liberi în propria casă. Pentru libertatea și siguranța copiilor lor, pentru odihna caldă a părinților.”

Potrivit spuselor sale, astăzi, a fost prima zi de încetare a focului armat, iar cetățenii ucraineni au reușit să plece din Azovstali.

„Astăzi am reușit, în sfârșit, să începem evacuarea persoanelor din Azovstali. După multe săptămâni de negocieri, după multe încercări, diverse întâlniri, apeluri și oferte. Nu a fost zi în care să nu încercăm să găsim o soluție care să ne salveze poporul.

Astăzi, pentru prima dată în toate zilele războiului, a fost operat acest coridor vital. Pentru prima dată au fost două zile de încetare a focului. Am reușit să evacuez peste o sută de civili – femei, copii care au fost salvați din luptă chiar acolo.

Chiar pe Azovstali. Având în vedere toate dificultățile procesului, primii evacuați vor sosi în Zaporojye mâine dimineață. Vor fi întâmpinați de echipa noastră acolo. Sper ca si mâine să fie indeplinite toate condițiile necesare pentru a continua transportul persoanelor din Mariupol. Plănuim să începem la 8 dimineața”, a explicat Volodimir Zelenski.

„Vom continua să facem totul pentru a ne evacua oamenii din Azovstal, din Mariupol în general. Organizarea unor astfel de coridoare umanitare este unul dintre elementele procesului de negocieri în curs.

Este foarte complex. Dar oricât de greu a fost, peste 350.000 de oameni au fost salvați din zonele ostilităților”, a adăugat acesta.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here