Ziua Mondială a Teatrului sarbatorita la Drobeta-Turnu Severin

0
131

Ziua Mondială a Teatrului este celebrată la data de 27 martie, începând din 1962, la inițiativa Institutului Internaţional de Teatru.
Mesajul internațional pentru Ziua Mondială a Teatrului aparține, în acest an, actriței din Egipt, Samiha Ayoub: „Vă vorbesc astăzi, nu doar pentru a vorbi, nici măcar pentru a-l sărbători pe părintele tuturor artelor -teatrul- de ziua lui mondială. Mai degrabă, vă invit să ne ridicăm împreună, cu toții, mână în mână și umăr lângă umăr, să strigăm cu voce tare, așa cum suntem obișnuiți pe scenele teatrelor noastre, și să lăsăm cuvintele noastre să trezească conștiința întregii lumi, pentru a căuta în noi esența pierdută a umanității: omul liber, tolerant, iubitor, înțelegător, blând și acceptabil. Și vă invit să respingeți această imagine josnică a brutalității, rasismului, conflictelor sângeroase, gândirii unilaterale și extremismului. Oamenii pășesc pe acest pământ și sub acest cer de mii de ani și vor continua să pășească, așa că scoateți-vă picioarele din mocirla războaielor și a conflictelor sângeroase, și lăsați-le la ușa scenei.”

“Da, putem spune cu bucurie și cu mândrie că aici, la Palatul Culturii din Severin, sărbătorim Ziua Mondială a Teatrului de câteva ori pe an, uneori chiar zile la rând. Anul 2023 a fost unul bogat în evenimente de excepție iar 2024, așa cum ne-ați spus ”sperăm să fie la fel ca 2023”. Această succesiune de spectacole v-o datorăm dumneavoastră, spectatorii noștri, cei care ne sunteți aproape mereu, iar anul acesta, ca o repetiție frumoasă și tot cu publicul alături, vom avea spectacole de calitate care ne vor bucura și care vă vor încânta.
ZIUA MONDIALĂ A TEATRULUI, O SĂRBĂTOARE ZILNICĂ PENTRU SUFLET! TRĂIȚI-O ALĂTURI DE NOI ȘI ANUL ACESTA!”, au precizat pe reteaua de socializare cei de la Palatul Culturii din Drobeta-Turnu Severin.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.