“Ziua Olteniei” a fost sarbatorita in Centrul “Brancusi”

0
134

“Ziua Olteniei” a fost sărbătorită, astăzi, la Craiova, printr-un program cultural foarte variat, de la dansuri și cântece populare, până la expoziții de pictură contemporană, concerte, artă culinară și tururi ghidate printre monumentele orașului.

La eveniment au participat : Primarul municipiului Craiova, Lia Olguța Vasilescu, Excelența Sa, Vice-Ambasador al Marii Britanii în România, Tanya Collingridge, Presedintele Consiliului Judetean Dolj, Cosmin Vasile, Prefectul județului Dolj, Dan Diaconu, de ÎPS Irineu Popa, Mitropolitul Olteniei, și de reprezentanți ai administrației și ai instituțiilor de cultură.

Evenimentul ce a fost organizat de Primaria Municipiului Craiova, în parteneriat cu Consiliul Judetean Dolj, s-a dorit a fi o altfel de prezentare a tradițiilor, istoriei regiunii și a valorilor prezentului. Reprezentanții administrației locale în frunte cu Lia Olguta Vasilescu, au fost întâmpinați oltenește cu pâine și sare de către Garda “Pandurii Vladimirescului” din Mehedinți.

La intrarea în Centrul Constantin Brâncuși, cei prezenti la eveniment au aflat mai multe despre bucătăria tradițională de pe la noi din expoziţia gastronomică Dolju-n bucate, a Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale.
Jurnalistul Mihai Muraretu i-a invitat apoi la vernisajul expoziției ,,Parcul Nicolae Romanescu 120”, dedicată împlinirii a 120 de ani de la inaugurarea acestui monument de arhitectură peisageră unic în România.

O alta expoziție, “Un loc de poveste – Parcul Nicolae Romanescu le-a atras atenția vizitatorilor.
După discursuri, a mai fost vizitată o expoziție, de aceasta dată cu lucrări din arta contemporană.

Tinem sa felicitam organizatorii acestui eveniment. A fost unul din cele mai reusite evenimente de pana acum ..

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here