Europarlamentarul independent Nicu Ștefănuță, vicepreședinte al Grupului Verzilor din Parlamentul European, a depus o plângere la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) împotriva preotului Nicolae Tănase, pentru modul în care a vorbit despre fetele abuzate sexual.

Preotul Nicolae Tănase a avut o declarație mai mult decât jignitoare la adresa tuturor femeilor care sunt abuzate sexual:

Fetele frumoase atrag băieți și, pe urmă, băieții intră la pușcărie că au tras de fete. Vor fi condamnați, dar fetele nu sunt chiar nevinovate. Trebuie luate și ele la judecată. Dacă el face șase ani de închisoare, să facă și ea trei-patru luni. El nu s-a agățat așa, oricum de ea, s-a agățat pentru că i-a sărit în ochi într-un chip special”.

În atare context, Nicu Ștefănuță a decis să sesizeze Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării în urma acestui derapaj, întrucât discriminează și pune într-o ipostază inferioară toate femeile din România.

„În condițiile în care fenomenul violenței sexuale este din ce în ce mai mare în România, nu putem să trecem cu vederea această declarație. Este îngrijorător să vezi un reprezentant al unei instituții să declare că victimele unui abuz sexual trebuie să plătească și ele pentru o faptă pe care nu au comis-o. În România, în 2022, 75% dintre cauzele privind infracțiunea de viol și 74% dintre cauzele privind agresiunea sexuale au fost soluționate prin clasarea dosarului. 92% dintre victimele inculpaților au fost femei, respectiv 215 femei și 1011 fete. 

Din acest motiv, ceea ce spune acest preot, încalcă grav legislația, întrucât instigă la anumite fapte penale. Victimele abuzurilor sexuale au nevoie de ajutor din partea noastră, de aceea nu putem să nu intervenim atunci când auzim asemenea declarații.a explicat europarlamentarul independent român.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *